AB18 er på vej og hos iKontrol er vi i starten af 2019 klar med moduler, der hjælper vores entreprenørkunder til at stå bedre i en verden med skærpede krav. Læs nedenfor lidt omkring AB18 samt, hvad iKontrol kommer til at tilbyde dig i starten af 2019.

Fra 1. januar 2019 kan de nye bestemmelser i AB 18 anvendes. De nye frivillige standardaftalebetingelser for bygge- og anlægsarbejder understøtter de sidste årtiers udvikling i bygge- og anlægsbranchen og styrker et effektivt og produktivt byggeri.

De nye standardaftaledokumenter skal være med til at forbedre arbejdsprocesserne og dermed nedbringe antallet af afvigelser. Forhåbningen er at formindske antallet af tvister og konflikter i byggeprocessen.

Gennemgående tema: Reagér hurtigere på tingene

Et gennemgående tema i AB 18 er, at man skal være endnu bedre til at informere når et problem opstår. Dette gøre sig gældende igennem hele byggefasen, hvor det kun er til din fordel at informere bygherren, når du ser behovet.

Blandt andet har du som entreprenør mulighed for allerede under projektgennemgangen at reklamere, hvis der kommer nogle ændringer i forhold til projektet, hvor du mener at være berettiget ekstratid og økonomi. Dette vil blive en del af byggemødereferatet, og dermed kan der på et senere tidspunkt i byggeriet, blive refereret tilbage til reklamationen, såfremt der er behov for dette.

Det samme gør sig gældende med ekstraarbejde, hvor det også er til din fordel at fremsende dokumentation til bygherre om nødvendigt ekstraarbejde, med det samme behovet opstår, da tid og økonomi er gældende fra den dato.

Mere og bedre kvalitetssikring er også i fokus, da der ønskes at reducere antallet af fejl og mangler i byggeprojektet. Der vil derfor indføres krav om løbende kvalitetssikring og granskning, samt afholdelse af en førgennemgang inden en aflevering af byggeriet.

Lad digitalisering være løsningen for at tilgodese de skærpede krav

Der er ingen tvivl om, at den øgede fokus på kontrol, tilbagemeldinger og dokumentation, samt oplysningskravet til bygherre og andre relevante instanser øger presset for den enkelte entreprenør. Derfor er det værd for den enkelte at undersøge de digitale muligheder markedet tilbyder, for at understøtte det behov som AB 18 skaber.

Hos iKontrol arbejder vi konstant med vores kunder om at forbedre deres hverdag på byggepladserne og sammen med dem udvikler vi løbende nye produkter til markedet, som samtidigt understøtter de nye betingelser i AB 18.

I starten af 2019 lancerer vi nye moduler til iKontrol, som understøtter digitaliseringen på danske byggepladser. Det er blandt andet:

Vores mål er sammen med vores kunder at skabe bedre byggeri via digitale redskaber som giver værdi for den enkelte.

Vil du høre mere om, hvordan iKontrol understøtter dit byggeri?

Vores rådgivere er klar til at tage en uforpligtende snak med dig, så tøv ikke om at kontakte os herunder.

+45 7060 6055

salg@ikontrol.dk

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.