Digital kvalitetssikring til byggeri

iKontrol – en digital løsning til byggebranchen

Lind & Risør anvender iKontrol til digital kvalitetssikring

Digital kvalitetssikring på byggepladsen

Ønsker du en effektivisering af kvalitetssikringen i din virksomhed, er iKontrol og digital kvalitetssikring løsningen. iKontrol gør det nemt at udføre systematisk kvalitetssikring på byggepladsen – nemt og hurtigt – samt i overensstemmelse med bygherrens kvalitetskrav.

 

Med iKontrol kan du udføre fotodokumentation samt udfylde kontrolskemaer og tjeklister i én arbejdsgang, og du slipper dermed for ekstra skrivebordsarbejde i de sene eftermiddagstimer, når kvalitetssikringsmaterialet skal journaliseres og struktureres, da rapporten generes direkte i systemet. iKontrol er en digital løsning, og du kan derfor vinke farvel til papir, blyant, mapper samt digitalkamera og byde velkommen til en papirløs byggeplads.

Opsætning af kontrolskemaer

iKontrol gør det muligt for dig at opsætte din egen projektstruktur i administrationssystemet og opsætte kontrolskemaer, der kan tilgås af relevante fagentreprenører på byggeprojektet. I opsætningen får du mulighed for at importere Dansk Byggeris standarder for kvalitetssikring samt andre skema-leverandører, og du kan ligeledes definere dine egne kontrolskemaer og tjeklister. Skemaerne kan desuden opdeles i mapper såsom modtagekontroller, proceskontroller, sikkerhedskontroller og slutkontroller.

 

Indrapportering, indsamling og registrering

Kvalitetssikring er lovpligtigt for statsstøttede byggerier, og stadig flere private bygherrer stiller ligeledes krav til kvalitetskontrol under byggeri, men processen behøver ikke at være omfangsrig og tidskrævende trods udførlige krav. iKontrol muliggør systematisk indrapportering, indsamling og registrering af dokumentation i forbindelse med kvalitetskontrol og sparer dig dermed for en masse penge og besvær. Med iKontrol kan du udføre systematisk kvalitetssikring og afkrydse kontrolskemaer og tjeklister direkte i vores app – både online og offline. Derudover kan du nemt udføre fotodokumentation med din smartphone eller tablet. Du slipper således for at bruge et digitalt kamera, hvor du selv skal samle billederne i et word-dokument.

 

Registreringerne bliver gemt på én server, som kan tilgås fra administrationssystemet. Dermed har rådgivere på byggeprojektet såvel som kontormedarbejdere altid et overblik over, hvordan processen skrider frem samt et overblik over tidsplan, KS-besvarelser og afkrydsning af tjeklister.  

Eksempler på faggrupper, der anvender iKontrol:

Afrapportering – kvalitetssikringshåndbog

Træt af papir og store ringbind, når byggeprojektet skal overdrages, og kvaliteten dokumenteres? Afrapportering og udarbejdelse af kvalitetssikringshåndbog kan være en krævende proces. iKontrol sparer dig for en masse tid, besvær og penge i den afsluttende fase, da systemet genererer din rapport i en samlet PDF.

 

Få overblik over mangler og tilsyn

Hvis du arbejder med tilsyn af fejl og mangler på en byggeplads, er du bekendt med det økonomiske omfang, hvis disse ikke bliver udbedret inden for tidsrammen. Et byggeprojekt er ikke uden fejl og mangler, og i takt med at projektet skrider frem, kommer der flere og flere til. Det er her, iKontrol kommer ind i billedet med en digital og forebyggende løsning, der sparer dig for en masse penge og besvær.

 

Måske kan du nikke genkendende til at være totalentreprenør på et stort byggeprojekt, hvor du har ansvaret for ti forskellige faggrupper? Hvilke fejl og mangler er under udbedring, hvilke nærmer sig deadline, hvilke afventer påbegyndelse og vigtigst: hvem har ansvaret?

 

Med iKontrol kan du holde det forkromede overblik over specifikke fejl og mangler ved hjælp af markeringer på plantegninger, landkort og lister, og du kan desuden uddelegere ansvaret til de forskellige fagentreprenører. Alle mangler kan naturligvis oprettes og opdateres fra både telefon, tablet og administrationssystem. Når du har uddelegeret ansvaret for de forskellige fejl og mangler, kan du følge med i udførelsen og dermed sikre dig, at projektet bliver færdigt til den aftalte afleveringsfrist.

Dokumenter og tegninger

Slut med tunge mapper og papirer i stakkevis på byggepladsen. iKontrols digitale løsning samler dine dokumenter og tegninger på én server, som kan tilgås af relevante fagentreprenører på projektet. Det er desuden muligt at gøre specifikke dokumenter tilgængelig offline, så du altid kan finde lovpligtige dokumenter omkring sikkerhed samt gravetilladelser og procedurebeskrivelser frem, når du er på arbejde – selv uden internetforbindelse.

 

iKontrol overskueliggør altså dokumentation, kvalitetssikring og opgavestyring på én gang, samtidig med at arbejdsgangene bliver effektiviserede igennem den digitale model.