Jytas har med iKontrol fået styr på kvalitetssikring

Jytas, som er stiftet i 1910, er en af iKontrols ældste kunder og er beliggende i Galten nær Aarhus. Jytas A/S har specialiseret sig i modulbyggeri, hvor man i bedste LEGO-stil skaber sit byggeri gennem præproducerede elementer, som fragtes til byggepladsen, hvor montering finder sted. Jytas beskæftiger omkring 100 medarbejdere – 50 i produktionshaller, 30 på forskellige byggepladser og 20 på hovedkontoret i Galten. Den kvalitetsansvarlige hos Jytas hedder Tine Eppler. Vi tog en snak med Tine omkring Jytas brug af iKontrol; hvorfor de valgte at digitalisere virksomhedens kvalitetssikring, og hvordan det er gået med indførslen heraf. Det kan du læse om her.

Hvorfor er mobil kvalitetsikring relevant?

Vores udfordring bestod i, at der var for lidt styr på kvalitetssikringen. Idet kvalitetssikringen på daværende tidspunkt blev afviklet i papirform var den både tidskrævende og mangelfuld. Specielt processen omkring at få koblet billeder og den øvrige information sammen var problematisk og gav anledning til fejl. Derfor havde vi et overordnet ønske om at følge med tiden og få bedre styr på vores kvalitetssikring.

Hvad er den største styrke ved iKontrol?

iKontrol har mange funktioner, og det er ikke alle, vi anvender. Vi er glade for de helt grundlæggende ting. F.eks. kommer dokumentationer struktureret ind i systemet og er allerede i første omgang gemt på den rigtige sag. Det sparer os meget tid, og vi kan let finde oplysningerne frem på et senere tidspunkt.

Herudover har systemet hjulpet os til at få spredt ansvaret for kvalitetssikring ud. Tidligere lå det på få udvalgte medarbejderes bord, og i dag er det et fælles ansvar, som den enkelte medarbejder varetager for sin egen del af arbejdet.

Det er desuden dejligt, at vi, når en sag er afsluttet, kan trække en samlet rapport med al kvalitets-sikringen i. Det brugte vi ”i gamle dage” lang tid på.

Hvordan arbejdede I tidligere?

Vores kvalitetssikring var på daværende tidspunkt et 100% manuelt system, hvor alle kontroller blev udført på papir. Udvalgte medarbejdere tog billeder som dokumentation, som efterfølgende skulle kobles til de noter, der var foretaget på byggepladsen.

Efter registreringen skulle alle data struktureres og journaliseres således, at disse igen kunne findes frem ved aflevering samt på bygherrers foranledning. Alt i alt havde vi mange gange fat i de samme registreringer, hvilket optog meget af vores tid.

Hvad har den største udfordring været?

Der har i processen været en del skepsis fra medarbejdere, som har set en udfordring I at tage systemet til sig. Vi kender alle til det forhold at alt nyt er vanskeligt, og at det vi kender er trygt og godt. Det samme gør sig gældende ved implementering af digital kvalitetssikring. Dog bliver vi nødt til at følge med tiden og forny os, så det er en udfordring vi alle må være med til at løfte.

I dag er vi meget glade for systemet. Det kræver blot en stor arbejdsindsats og støtte i implementeringen, for at denne bliver en succes.

Tine Eppler

Kvalitetsansvarlig, Jytas A/S

Vil du høre mere om digital kvalitetssikring, og hvordan I kan effektivisere jeres hverdag?

Vores konsulenter er klar til at tage en uforpligtende snak med dig, så tøv ikke med at kontakte os.

+45 7060 5855

salg@ikontrol.dk

Skal vi kontakte dig? – Udfyld formularen herunder og du hører fra os inden for 1 hverdag.