Et paradigmeskifte er på vej i forhold til kvalitetssikring i den danske byggesektor. Kvalitetssikring har indtil nu været et krav til statslige og statsstøttede byggerier, hvor AB 18 også har indført brugen af KS i større privatejede byggerier.

Nu kommer der også krav til de konstruktionsbærende fag, eller det vil sige, at det har der været siden indførelsen af BR 18, hvor der i denne lægges op til, at der skal udføres kvalitetssikring på alle byggeprojekter inden for bærende konstruktioner. Kravene defineres i en ny Dansk Standard, DS 1140.

En vigtig detalje i DS 1140 er, at der nu kan være punkter, som ikke nødvendigvis figurerer i kontrolplanen, hvilket er en stor ændring i forhold til den KS-tilgang man ellers har været vant til.

Selvom DS 1140-kravene til bærende konstruktioner har eksisteret siden indførelsen af BR 18, er det først her i 2021, at branchen er klar med nok certificerede uvildige rådgivere til at understøtte de krav, der er til de enkelte konstruktionsklasser.

Standardiserede KS-skemaer klargjort til understøttelse af DS 1140

DI Dansk Byggeri har klargjort 80+ standardskemaer til at understøtte kravene fra DS 1140 til kvalitetssikring. iKontrol har indgået et samarbejde med DI Dansk Byggeri om at sikre at alle skemaer målrettet DS 1140 automatisk ligger klar til alle kunder hos iKontrol.

Det er dermed blevet nemmere som iKontrol-kunde at understøtte de krav BR 18 og DS 1140 stiller til de konstruktionsbærende fag. Ved klargøring af nye projekter kan alle 80+ skemaer fra DI Dansk Byggeri nu findes frem med få klik.

Glade for samarbejdet

Både DI Dansk Byggeri og iKontrol er glade for samarbejdet, som sikrer at der nu er nem adgang til alle kontrolskemaer direkte i iKontrol, og dermed er det blevet nemmere at komme i gang med kvalitetssikring af bærende konstruktioner.

Torben

Det at ansvaret for at kvalitetssikre de konstruktionsbærende elementer bliver pålagt det enkelte byggefirma, og ikke længere nødvendigvis figurerer som punkter i kontrolplanen, er en stor ændring i forhold til tidligere. Vi hos iKontrol er glade for at vi sammen med DI Dansk Byggeri kan bistå vores kunder, som bliver berørt af DS 1140, således de nemt kan levere på de specifikke krav, der stilles til kvalitetssikring i DS 1140” fortæller direktør Torben K. Jørgensen fra iKontrol.

DI Dansk Byggeri er ligeledes glade for at iKontrol, som de første på markedet, har implementeret de understøttende skemaer for kvalitetssikring af bærende konstruktioner.

“Kvalitetssikring af bærende konstruktioner er et område, som berører rigtigt mange af DI Dansk Byggeris medlemmer, og vi er derfor meget tilfredse med at konstatere at iKontrol – som den første i branchen – har implementeret vores koncept for kvalitetssikring af bærende konstruktioner iht. kravene i DS 1140.

Vi er overbeviste om at elektronisk adgang til kontrolskemaer mv. vil lette arbejdet med kvalitetssikring for mange entreprenører, store som små. Tak for et godt samarbejde”  fortæller Torben Hessing-Olsen, Chefkonsulent hos DI Dansk Byggeri.

THO

Hold dig opdateret

DI Dansk Byggeri afholder løbende kurser, som introducerer kvalitetssikring af bærende konstruktioner. Er du interesseret i at deltage på et af deres kurser kan du holde øje med dem via linket herunder, hvor de løbende vil blive annonceret.

Du kan læse meget mere om DS 1140 og hvordan iKontrol understøtter dine byggeprojekter med 80+ KS-skemaer her.

Vil du høre mere om DS 1140 i iKontrol?

Vores konsulenter er klar til at rådgive dig, så tøv ikke med at kontakte os.

+45 7060 6055

hej@ikontrol.dk

Skal vi kontakte dig? – Udfyld formularen herunder og du hører fra os inden for 1 hverdag.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.